Hjem Tjenester Lenker Om oss Last ned til tipsfm.no
Byggeweb


Nyheter fra tipsfm.no:


 

 

Samferdsel

Byggeweb Prosjekt, populært også kalt "Novapoint Prosjekt" på grunn av integrasjonen til Novapoint, benyttes på stadig flere vegprosjekter. Vegvesenet og rådgiverne blir etter hvert klar over de kvaliteter Byggeweb og andre tilleggsløsninger fra Vianova har. Byggeweb støtter eProf- og iProf-standardene og er integrert med AutoCAD™ og Novapoint prosjekterings-verktøy. Det er støtte for grafisk visning av stikningsdata (.tit- og .kof-filer) samt 3D-visning av Novapoint Virtual Map.

Vianova-selskapene representerer en felles kompetanse og ressursbase, har et bredt fagmiljø innen bl.a. vegprosjektering og utvikler markedsledende verktøy som gir gode totalløsninger for kundene.

Last ned brosjyre om Novapoint Prosjekt

E18 LANGANGEN – DØRDAL

Erfaringer fra Vegvesenet med bruk av Byggeweb og tilleggsløsninger fra Vianova:

  • Vi ønsket å kunne lagre dwg-filene direkte til prosjekthotellet. I stedet for å lagre filen, deretter gå i utforskeren for å finne filen og alle x-refene og derifra kopiere til prosjekthotellet.
  • Vi ønsket å kunne se forhåndsvisning av filen i prosjekthotellet, uten å måtte åpne den.
  • De fleste mappene synkroniseres hver natt med Byggeweb’s synkroniserings-program og er lik på Vegvesenets servere i Skien og Tønsberg samt på Byggeweb.
  • Byggeweb sjekker hvilken fil som er nyest og har versjonskontroll.
  • Vi bruker Byggeweb Autocad plugin for å åpne tegninger og lagre tegninger tilbake til Byggeweb.
  • Når en fil åpnes fra Byggeweb Autocad plugin så følger x-refene med.

- Byggeweb har alle disse mulighetene, så derfor var valget enkelt for oss. Vi avsluttet abonnementet med det andre prosjekthotellet vi hadde og gikk over til Byggeweb da vi ble klar over disse kvalitetene.
(Sissel Innhaug Dahl, DAK-ansvarlig Statens Vegvesen, Region Sør)

OPS-PROSJEKT E18 KRISTIANSAND – GRIMSTAD


- Prosjekthotellet fungerer utmerket og sikrer tilgjengelighet og god oversikt. Systemet sikrer nødvendig dokumentasjon og sporbarhet i prosjektet.
(Finn Aasmund Hobbesland, adm. dir. i Agder OPS Vegselskap AS)

E16 KJØRBO - WØYEN


- Verktøyet er enkelt å komme i gang med. Både rådgivere og byggherre er meget godt fornøyd. Den nye funksjonaliteten med automatisk kopling til tegningslister vil gi store besparelser.
(Prosjektledelsen i Aas-Jacobsen/Vianova Plan og Trafikk)

September 2009: Samarbeidsavtale med Vianova Systems

Vianova Systems TiPS FM har signert en samarbeidsavtale med ViaNova Systems med formål at partene i fellesskap skal besørge utvikling og markedsføring av konkurransedyktige produkter og tjenester innen samferdselssegmentet.

Avtalen vil sikre utvikling av integrasjonsløsninger mellom Novapoint, det ledende verktøy for prosjektering av veg-, jernbane-, sjø- og luftfartsanlegg i Skandinavia, og Novapoint Prosjekt.

 

TiPS FM | Vianova Systems | Byggeweb